Szolgáltatásaink

N.I.E. szám /Número de Identidad de Extranjero/

N.I.E. EXPRESSZ
Rezidencia expressz 

N.I.E. szám /Número de Identidad de Extranjero/ spanyol adóazonosító szám
Rezidencia /Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión/

3 hónapot meghaladó tartózkodást követően a Külföldi Állampolgárok Központi Nyilvántartásába (Registro Central de Extranjeros) kell bejelentkezni. A nyilvántartásba vételi kérelmet az ügyfél lakhelye szerint illetékes Külföldiek Hivatalában (Oficina de Extranjeros) kell benyújtani, vagy ilyen helyi szerv hiányában a helyi rendőrség Idegenrendészeti Osztályán (Policía Nacional - Extranjería). 
A N.I.E szám megléte a spanyolországi munkavégzés előtt, törvényi követelmény, bankszámla nyitás, ingatlanvásárlás, jelzáloghitel, cégalapítás, stb. elengedhetetlen része. Ez egy nagyon fontos előrelépés, így ha Ön Spanyolországban képviseli magát, ez az egyik első dolog, amiről gondoskodnunk kell.  A N.I.E. szám megkérése nyelvi korlátok miatt elég nehézkes és stresszes lehet. Nagyon fontos, hogy rendelkezzünk minden, a hatóságok által megkövetelt dokumentációval és információval, valamint kitöltsük a komplex űrlapot és kifizessük az illetéket. Meghatalmazással (közjegyző előtt vagy konzul előtt aláírt), képviselőként eljárhatunk az Ön nevében és kikérhetjük az Ön számára a N.I.E. számot.

A N.I.E. szám egy A4-es lap, szerepel rajta a teljes név, születési adatok (hely, időpont) állampolgárság és természetesen a N.I.E. szám, valamint a nemzeti rendőrség által kiadott bélyegző és aláírás.

N.I.E. szám /Número de Identidad de Extranjero/
Bank

Professzionális kapcsolataink vannak a spanyol bankokkal, segítünk Önnek, hogy a lehető legjobb ajánlatot keressük meg az Ön számára. Felügyeljük a jelzáloghitelt a befejezés pillanatáig.
Olyan ingatlan megvásárlása esetén, ami már banki jelzálogjoggal terhelt, gondoskodunk arról, hogy a jelzálog törlése a közjegyző előtt megtörténjen az adásvétel megkötése, aláírása előtt.
Spanyolországban az ingatlan tervezett megvásárlása előtt, az első lépés a spanyol bankszámla megnyitása.
Felajánljuk Önnek a bankkal való előre egyeztetett találkozást, hogy személyes kapcsolata legyen a bankkal és pontos tájékoztatást kapjon.

Bank
Cégalapítás

Spanyolországban a vállalkozás alapítója (i) számára  egy N.I.E. (Número de Identificación de Extranjeros) számot kell kérni. Az alapító okirat aláírása mindig közjegyző jelenlétében történik, kivéve az egyéni vállalkozást (autonomo). A cég bejegyzése 30 nap.

- Egyéni vállalkozás (Autonomo)
- Betéti társaság B.t. (Sociedad Comanditaria)
- Korlátolt felelősségű társaság Kft. (Sociedad de Responsabilidad Limitada – S.L.)
- Részvénytársaság Rt. : (Sociedad Anonima – S.A.)
- Közös vállalat (Comunidad de bienses)
- Közkereseti társaság Kkt.: (Sociedad Colectiva)

Cégalapítás
Közjegyző

Napi kapcsolatban vagyunk közjegyzői irodákkal, a  következő dokumentumokat tudjuk közjegyzői ellenjegyzéssel az Ön számára biztosítani:

- Adásvétel 
- Végrendelet
- Ajándékozás
- Meghatalmazás

Közjegyző
Ingatlan tulajdonjog ellenőrzése, adásvétel

A tulajdon lap (Nota Simple) nagyon fontos lépés az ingatlan megvásárlása során. Ezt a dokumentumot itt is a földhivataltól kell kérni. Ez az egyik első feladat, melyet a vásárlás során teljesítünk, így pontosan tájékoztathatjuk Önt az ingatlan jelenlegi jogi helyzetéről. 
Megbízás esetén pontos kalkulációt biztosítunk az adásvétellel kapcsolatos illetékekről, adókról. 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a kiválasztott ingatlanról megkötött és aláírt foglalási szerződésben szereplő pontokat alaposan tanulmányozza át. A foglaló utalásának időpontja, végleges adásvétel megkötésének időpontja, egyéb záradékokat. (A záradék megmagyarázza a következményeket, ha bármelyik fél nem folytatja az ingatlanügyletet) 
Valamint javasoljuk a leltár elkészítését az ingatlanban található (ott maradó) tárgyakról és ezt is mindkét fél írja alá.
Készek vagyunk segítséget nyújtani bármilyen felmerülő kérdésben.

Ingatlan tulajdonjog ellenőrzése, adásvétel
Tolmácsolás, fordítás, hitelesítés

Szolgáltatásaink közé tartoznak a tolmácsolás,  fordítás (hivatalos és nem hivatalos fordítások, tolmácsolások) 

- magyar
- angol
- spanyol
- német
- norvég
- svéd

Tolmácsolás, fordítás, hitelesítés
Víz, villany, internet, közös költség, átíratása

Mindig ellenőrizzük, hogy a közüzemi számlák rendezve legyenek a az adásvétel megkötése előtt.(víz, villany, gáz) 
Gondoskodunk arról, hogy a szolgáltatókat az új tulajdonos nevére íratjuk át, valamint az új tulajdonos bankszámlára irányítjuk a díjbeszedéseket.
Vizet három havonta, villanyszámlát havi esedékességgel kell fizetni a tulajdonosnak.
Megkeressük a legjobb tarifával dolgozó internet szolgáltató céget és ott kötünk az új tulajdonos részére szerződést.
Tájékoztatjuk a társasházak esetén a közös képviseletet, hogy az új tulajdonos fizeti az adásvételt követően a közös költséget. 
Felhívjuk az új tulajdonos figyelmét, hogy minimális összeget tartson a spanyolországi számláján, így elkerülhető az esetleges kikapcsolás a közüzemi szolgáltatóknál.

Víz, villany, internet, közös költség, átíratása
Biztosítások
Együttműködünk Spanyolország számos vezető biztosítójával, így megbizonyosodhatunk arról, hogy megtaláljuk ügyfeleink számára a legjobb ajánlatot.  
Biztosítások
Riasztók
Hosszú évek óta együttműködünk a Direct Seguro-val, úgy gondoljuk ügyfeleink visszajelzéseiből, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtják. Fontosnak tartjuk az otthon és a család védelmét, biztonságát. Magyarul beszélő tanácsadó áll a Ön rendelkezésére. Jelentős telepítési kedvezményeket tudunk nyújtani, egyben egy kitűnő ajánlatot.
Riasztók
Lakhatási engedély, turisztikai adószám, mérnöki munkák, értékbecslés

Mérnök bevonásával dolgozunk ő készíti el és regisztrálja a dokumentumokat, mivel az új törvények már megkövetelik a szakmai regisztrációt. Ezt követően járunk el az ügyfél érdekében az önkormányzatnál és egyéb hivatalos szerveknél. A turisztika adószám esetében sok szempont van, amit az önkormányzat figyelembe vesz, különböző dokumentumokat kell az igényléshez beadni, ennek megszerzése nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A hatóságok nagyon szigorúak lettek.

Lakhatási engedély, turisztikai adószám, mérnöki munkák, értékbecslés
Kiadás, ingatlan hasznosítás
Sokan vannak akik befektetési céllal vásárolnak ingatlant, ezért ügyfeleink részére biztosítjuk, hogy ingatlanjukat hasznosítjuk, kiadjuk. Ennek megvannak a jól bevált és bevezetett megoldásai. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a pontos tájékoztatás érdekében!
Kiadás, ingatlan hasznosítás
Takarítás, Gondnokság, Felújítás
(festés, kertrendezés, víz,- villanyszerelés, berendezés, belsőépítészet)
Takarítás, Gondnokság, Felújítás
Meghatalmazás

A meghatalmazás egy nyilvános dokumentum, melyet közjegyző előtt kell aláírni. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az Ön távollétében eljárjunk a hatóságoknál, képviseljük a önkormányzatnál, adóhivatalnál, esetleges káreseménynél (csőtörés, stb), postáját kezeljük, megjelenjünk a lakógyűlésen. Ezzel megkönnyítve az Ön életét, nem feltétlen fontos minden ügyintézés miatt  Spanyolországban jelen lennie.

Meghatalmazás
Jogosítvány csere, autó átírás
Ha Spanyolországban évente több mint 180 napot tölt, és megkapta a Residencia kártyát, ebben az esetben a vezetői engedélyét spanyolra kell cserélnie. Először orvosi vizsgálaton kell átesnie, ezt követően lehet megkezdeni a jogosítvány cseréjét. Segítünk Önnek minden egyes lépésben. Vásárol egy autót Spanyolországban? Kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk az átírással kapcsolatos árajánlat miatt, ha szükséges az adásvételi szerződést is elkészítjük.
Jogosítvány csere, autó átírás

Iberia Costa Consulting SL